Pakker og priser

Vår løsning har vist at ståtiden på biler kan reduseres hos forhandleren. En bil som er kortere på lager, binder også mindre kapital. 

Sulland Gruppen er blant landets største bilkonsern, med sine 37 bilhus og forhandler av 12 nybilmerker. Gruppen håndterer årlig cirka 10.000 bruktbiler. Da er det viktig å benytte seg av en løsning som gir god kontroll på bruktbilprosessen.

Vi har benyttet Carweb over mange år, og siden november 2020 har vi benyttet det som en HUB-løsning. Det vil si at alle våre forhandlere er knyttet inn mot løsningen. Styrken i HUB-versjonen, er at vi som et stort konsern, med mange avdelinger og ansatte, sitter med en sentral oversikt over alle våre bruktbiler og prosessen som foretas på disse.

«Et viktig verktøy i selgerhverdagen.»
Rolf Henry Kjeilen, bruktbilsjef, Sulland Gruppen

Nøkkelen ligger i å bruke hele løsningen

Hos våre forhandlere benyttes Carweb fra A til Å, altså hele prosessen fra en selger starter med forhandling om innbytte- eller kjøp, håndtering av gjenkjøpsbiler, via klargjøring verksted, og frem til den er solgt og levert til ny eier.

Når en bil er registrert og opprettet i Carweb, går den videre prosessen sømløst og digitalt. Den har et oversiktlig kalkyleoppsett og en to-veis kommunikasjon med BUS-test (verksted). Automatiske varslinger dersom en bil blir liggende utover tidsfrist i et prosess-steg, og påminnelser for oppfølging av ståtid, er blant egenskapene vi nyter godt av i løsningen.

Vår erfaring ved å benytte alle modulene i løsningen, er at det bidrar til en oversiktlig bruktbilprosess og bedre lønnsomhet. I tillegg får våre selgere, bruktbilansvarlige, samt verksted og ettermarked, en enklere hverdag ettersom mange oppgaver er automatisert og digitalisert.

Dette sparer oss for mye tid. For oss er Carweb et viktig verktøy i selgerhverdagen!

Rolf Henry Kjeilen

Bruktbilsjef, Sulland Gruppen