Fotokurs

Gode bilder skaper trafikk og salg!

GODE BILDER ER GULL VERDT – det gjør fotokurs til en god investering.

Å fotografere er en todelt prosess; en teknisk del, og en kreativ. Og man er nødt til å mestre begge for å ta gode bilder. Det tekniske kan man lese seg til, men den kreative prosessen trenger konstant påfyll av ny inspirasjon og masse øvelse.

Handel med brukte biler går mer og mer via internett. En god bilpresentasjon på nettet er gull verdt. Oppsøker kunden ditt nettsted eller finner bilen din på en av de virtuelle markedsplassene, er kunden inne i den virtuelle delen av forretningen din. I det fysiske lokalet skal det være ryddig og pent og det skal stå brukte biler der som er blanke, innbydende og forlokkende. På nettet skal det ligge bilder og beskrivelser som i tillegg til å være informative, også er forlokkende og skaper interesse. Det gjør man ikke med grå, kornete, uskarpe bilder med gule eller grønne fargenyanser. Det koster penger i form av bundet kapital og lokaler å ha bilen stående utstilt. Selv om det tar en halv time og ta gode bilder for å presentere bilen på nett, er det vel verdt tiden. Alle er glade for biler som selges kjapt

Uansett hva man skal annonsere for salg forventer potensielle kunder minst ett og gjerne flere bilder av objektet. Bilbransjen har for lengst tilpasset seg dette kravet. Så godt som ingen brukte biler annonseres uten bilder. Dessverre er ikke alltid bildene like gode.

– Vi arrangerer normalt fotokurs hvert halvår. Det ikke er mulig å oppgradere en fotointeressert bruktbilselger til profesjonell fotograf i løpet av en dag, men kurset gjør deltagerne i stand til å ta gode selgende bilder. Kurset er lagt opp slik at deltagerne får en forståelse av hvorfor bildene de tar ikke alltid holder mål og en opplæring i hvordan de bør se ut. Tilbakemeldingene fra deltagerne er meget gode.

Tekniske utfordringer

Den største utfordringen for alle, enten de går kurs eller ikke, er å ta skarpe bilder som er riktig belyst og har riktige farger. Så gjelder det å finne de riktige vinklene, fokusere på det som gjør at akkurat den bilen du skal selge skiller seg ut og fremheve de gode sidene ved bilen.

Alle som fotograferer bruktbiler støter på de samme tekniske utfordringene. Lokalet hvor de fotograferer har for lite lys og lysets kvalitet er varierende. Inne i bilen blir det selvsagt enda mørkere. Lar man automatikken til kamera styre alt, går det ofte galt. Bildene blir kornete, får et grått slør, fargene gjengis ikke naturtro og bildene er mer eller mindre uskarpe.

Lærer begrepene

De fleste som fotograferer bruktbiler og går på kurs har relativt bra utstyr. Kameraautomatikken er en liten, avansert datamaskin. På kurset lærer deltagerne å utnytte de sterke sidene til datamaskinen og hvilke muligheter de har til å overstyre automatikken når den er på ville veier.

Automatikken vet ikke hva fotografen ønsker seg. Den analyserer motivet og velger en rekke forskjellige parametere som til sammen burde kunne gi det beste bilde. De fleste har erfart at slik går det ikke alltid. Derfor er det nyttig å gå et kurs hvor man blant annet lærer å skjønne begrepene, hvordan komponenter som tid og blender er vevd sammen og hva hvitbalanse er – for bare å nevne noen av de temaene som blir berørt i løpet av kursdagen. Blir man fortrolig med begrepene, er det lettere å skjønne bruksanvisningen som følger med kamera. Den har svaret på det aller meste.

Tips og gode råd

På fotokurset får deltagerne forklaringene på hvorfor det blir slik, de får tips om hvordan de kan skaffe seg bedre arbeidsforhold ved å endre belysningen og de tar egne bilder som blir evaluert og kommentert i plenum. Mange av deltagerne har fått ah-opplevelser i løpet av kurset.

– Alle er enige om at et bilde forteller mer enn tusen ord. Dårlige bilder kan man ikke kompensere for med tusen ord. Skriver man at bilen er meget velholdt, må den også se slik ut på bildene.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon om fotokurs.

Alle rettigheter forbehold CARWEB – Møter bilbransjen. ©2020. Web+design=Genc Media.