Møller med ny bruktbilplattform

Møller Mobility Group velger å kjøpe inn ny systemplattform for håndtering av bruktbiler, fremfor å videreutvikle dette på egenhånd.

Carweb, levert av Sentinel Software AS, er valgt som Møller Mobility Groups nye systemplattform for å håndtere innkjøp, takst og markedsføring av bruktbiler.

– Vi har testet og lagt et løp for tilpasninger av løsningen sammen med noen utvalgte forhandlere. Nå skal vi rulle Carweb ut i hele organisasjonen i Norge og Baltikum, sier Tore Nilsen Breen.

Nilsen Breen gikk inn i en nyopprettet stilling som kommersiell direktør i Møller Bil før sommeren. Han kom fra stillingen som programdirektør for brukte biler med ansvar for videreutvikling av Møller Bils bruktbilsatsing.

Bort fra egne systemer

– Alt som kan digitaliseres, blir digitalisert i bilbransjen for tiden – også bruktbil, sier han.
Carweb er et produkt Møller allerede bruker til markedsføring av bruktbiler.

Nå skal systemet, i kombinasjon med et nyutviklet logistikk- og planleggingsverktøy, omfatte hele bruktbilprosessen: innkjøp, taksering, klargjøring og markedsføring frem til salg.

Tidligere har Møller benyttet egne sytemer på dette. Utrullingen av Carweb vil skje i løpet av 2019.

– Digitaliseringen krever en standardisering av hele prosessen. Alt skal nå legges inn i Carweb, sier Tore Nilsen Breen.

Økt fokus på bruktbil

Hele bruktbilområdet har fått økt oppmerksomhet de siste årene, og er blitt et viktig område hos alle de store bilforhandlerkjedene.
– Et system som Carweb vil gi oss enda bedre risikostyring av bruktbilporteføljen. Det er helt vesentlig i et marked som vårt med økt vekt på kostnadsstyring, omløpshastighet og lønnsomhet, sier Nilsen Breen.

– Tillitserklæring

– Vi ser på avtalen med Møller Mobility Group som en viktig bekreftelse på det utviklingsløpet vi har lagt, sier Eljar Ness til BilNytt.no. Han er daglig leder i Sentinel Software som eies av Finn.no.

Sentinel er nå i gang med store investeringer i forbindelse med videreutviklingen av Carweb der NBFs medlemmer og bransjen har har en sentral rolle i identifisere og følge opp utviklingsområder fremover.

– Det er for oss en stor tillitserklæring og annerkjennelse at Møller utvider sin bruk av Carweb, hvor også BUS AS bidrar i leveransen med takstløsninger for samspill på verkstedsiden. Vi jobber nå med dette oppdraget med ydmykhet og entusiasme, sier Ness.

Daglig leder i Sentinel, Eljar Ness, prosjektleder i Møller IT, Alice Fadnes Fevang og adm. direktør i Møller IT, Mariann Hornnes, signerer kontrakten.

Kilde: BilNytt.no

· Publisert fredag, 12 oktober, 2018 10:18
Alle rettigheter forbehold CARWEB – Møter bilbransjen. ©2020. Web+design=Genc Media.